Milosrđe mu je ime

Nova-Eva

Klikni za preuzimanje

Prvom nedjeljom došašća započele su i inicijative Hrvatske salezijanske provincije vezane za godinu milosrđa. Poticaj za različite inicijative rodio se kada je papa Franjo u ožujku najavio proslavu izvanredne Svete godine koja će biti baš u znaku milosrđa. Godina će započeti otvaranjem Svetih vrata rimskih bazilika 8. prosinca 2015., na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a završiti 20. studenoga 2016. na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja.

U jednoj od svojih propovijedi u korizmi papa je rekao da mu je velika želja da sva mjesta u kojima je Crkva prisutna, posebno naše župe i naše zajednice, postanu otoci milosrđa usred mora ravnodušnosti. Stoga hrvatski salezijanci žele dati svoj skromni doprinos uz niz različitih aktivnosti koje pripremaju, napose za mlade:

1. Ured za pastoral mladih i zvanja Hrvatska salezijanska provincija na prvu nedjelju došašća tiskao je besplatni molitveni priručnik Milosrđe mu je ime koji će vjernicima pomoći na putu duhovnog rasta kroz došašće i božićnu osminu. Knjižica je tiskana u nakladi od 20 tisuća primjeraka i u potpunosti je besplatna. Distribuiraju je župnici, povjerenici za pastoral mladih diljem Hrvatske a može se nabaviti i u knjižarama Verbuma i Kršćanske sadašnjosti. Mladi su pozvani da knjižicu promoviraju i šire kod svojih bližnjih tako da jedan primjerak poklone željenoj osobi, a eventualne donacije svećenici ili promotori knjižice uplaćuju u dobrotvorne svrhe. Također, tekstove tiskanog molitvenika će se uz popratne audio-komentare paralelno objavljivati:

– u aplikaciji Nova Eva na svim platformama (iPhone, Android, WindowsPhone);
– putem Facebook stranice Nove Eve.

Knjižicu možeš BESPLATNO dobiti u tiskanom obliku u našem Uredu HBK za mlade ili preuzeti u PDF formatu ˝Milosrđe mu je ime

2. Paralelno uz ovaj molitvenik, šestorica svećenika će za svaki dan pripremiti kratki audio-komentar, u kojem će povezati Evanđelje dana i temu Milosrđa. Neka vam ovaj mali molitveni priručnik bude na pomoći ne samo da molite i razmatrate Riječ Božju, nego da odlučite, djelujete i svjedočite njegovu ljubav. Budite i vi misionari milosrđa, širite njegovu potpunu i besplatnu ljubav. Poklonite ovaj priručnik svima kojima je potreban. Molite i djelujte!

3. Izdavačka kuća Salesiana je za godinu milosrđa pripremila i neka nova izdanja iz kataloga Vrijeme milosrđa. Poslanje ove male izdavačka kuće je promicanje na poseban način onih sadržaja koji su vezni uz salezijansku karizmu: evangelizaciju, kateheze, pastoral mladih i obitelji i sl. Za godinu milosrđa u pripremi je više prigodnih izdanja. Knjiga Milosrdni kao otac autora Giuseppea Crocettija dat će nam odgovore na pitanja što su to djela milosrđa i što o njima kažu Stari i Novi zavjet? Knjiga Djela milosrđa – protumačena djeci priređena je i prilagođena za najmlađe. Knjiga nudi odgovore na osnovna pitanja o djelima milosrđa popraćenima s crtežima u boji. U knjizi Prispodobe milosrđa stavljeno je sedam propovijedi don Damira Stojića za sedam Lukinih prispodoba koji će dodatno aktualizirati godinu C koja je pred nama, a koja se temelji na Lukinim evanđeljima. U priručniku Euharistijsko klanjanje naći će se osam klanjanja na temu duhovnih djela milosrđa.

4. Izdavačka kuća Salesiana u suradnji sa studijem Nova Eva svakog će mjeseca objavljivati jedan video-prilog u kojem će jedan pozitivan primjer iz svakidašnjeg života biti posvećen određenom djelu milosrđa. Video će biti dostupan na aplikaciji Nova Eva te putem Facebook stranice i youtube kanala Nove Eve. Video-prilozi će biti dopuna priručniku autora Tvrtka Beusa O djelima milosrđa koji donosi konkretne poticaje kako susresti, živjeti i svjedočiti milosrđe.

5. Inicijativa „JA SLIJEDIM SVOGA KRALJA“ je upućenima osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji slanjem WhatsApp poruke s tekstom „Ja slijedim svoga Kralja“ na broj 091 938 1173 svaki dan u poruci dobivaju komadić evanđelja, kratki i jasni komentar te prijedlog za neku konkretnu odluku. Trenutno ima preko 4000 prijavljenih, započelo je prvim danom došašća, a traje do kraja božićne osmine.

Geslo jubileja milosrđa „Milosrdni poput Oca“ podsjeća nas na milosrđe koje smo primili od Oca koji nas ljubi, koji nam dolazi u pomoć kada ga pozovemo i koji za to ne traži ništa zauzvrat. U ovoj godini probudimo naše uspavano kršćanstvo i ponudimo djelić svoje sigurnosti onima koji su je potrebiti. Moli, radi i širi milosrđe!

Za detaljnije informacije i materijale možete se obratiti na email adrese:

donboscomladi@gmail.com
salesiana@salesiana.hr
novaevangelizacija@gmail.com

Preuzeto s ovog mjesta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s