Novi početak

Molitvu na početku svete mise za Zaziv Duha Svetoga možete preuzeti ovdje u pdf formatu.

Evo nas danas Gospodine u tvome hramu, oko stola tvoga. Sabrali smo se u tvoje ime. Ovdje smo mi maleni i oni malo veći. Neki možda po prvi puta. Vjerujem da si sretan što nas vidiš u svojoj kući koja se zove crkva.

Znamo da ti je drago što smo te došli zamoliti da zajedno s nama ove nove školske i vjeronaučne godine svakodnevno koračaš i pratiš nas od našeg doma, do škole i svuda gdje trebamo polaziti i dolaziti.

Ti nas jako dobro poznaješ. Ti znaš da imamo dobru volju i želju ali je brzo zaboravimo i umorimo se na našem putu dobrote i ljubavi.

Isuse, na samom početku imamo jednu veliku zamolbu i znamo da ćeš je rado poslušati i uslišiti. Molimo te hrabri nas i potiči nas svakog dana, za uvijek novi početak u kojima ćemo drugima biti: blagoslov, utjeha, nada, pouzdanje i pomoć.

Nauči nas kako je ljepše biti prijatelj u nevolji, a ne gledati samo svoju korist. Nauči nas kako je radost veća kada je podijelimo s onima koji su tužni i nesigurni.

Nauči nas da se ne izmotavamo i opravdavamo kako smo prezauzeti, pa zaboravimo tebe i tvoju kuću u kojoj nas želiš poučavati preko svoje riječi koju nam svećenik u tvoje ime tumači.

Molimo te danas posebno za naše roditelje. Zgrij njihova srca da oni shvate svoju roditeljsku obvezu, i da oni zajedno s nama dolaze nedjeljom kako bi im radni tjedan bio laši i izdržljiviji.

Neka nas sve ovdje nazočne tvoj Duh ljubavi prati i neka po njemu budemo prepoznatljivi kao tvoja djeca, koja će svugdje svjedočiti kako su sretna što su tebe izabrala za svog prijatelja koji nas neće nikada napustiti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s