Grad – pojam – osoba

Igru  GRAD – POJAM – OSOBA možete preuzeti ovdje. Igra dvoje ili više igrača. Svaki igrač treba imati isprintani papir i olovku. Na papiru će svaki od igrača ispisati tablicu, a u prvom retku se nalaze kategorije za pogađanje: BIBLIJSKI LIK, BIBLIJSK MJESTO/GRAD, LITURGIJSKI PREDMET, VJERONAUČNI POJAM, SVETAC/BLAŽENIK. Na kraju retka nalazi se rubrika BODOVI, u koju se upisuju rezultati pojedine igre.

Grad-pojam-osoba

Jedan od igrača zadaje slovo abecede i po tom slovu, u tablicu, ispod određene kategorije (rubrike), treba upisati pojam. Npr., ako je zadano slovo A, u tablicu pod kategoriju Biblijski lik, treba upisati ime koja započinje tim slovom (Abraham, Adam,…) i tako redom, dok sve rubrike nisu ispunjene pojmovima koji započinju slovom A. Pobjednik je onaj koji prvi popuni rubrike. Igrači se mogu dogovoriti i dati si priliku dostići onoga koji je prvi ispisao sve rubrike. U tom slučaju, onaj koji je gotov uzvikne: “Gotov!” ili “Stop!” i započne brojati, po dogovoru, npr. do 10. Kad izgovori 10, ostali igrači trebaju odložiti svoje olovke i započinje zbrajanje bodova.

ZADAVANJE SLOVA

Igrači se dogovore tko će prvi zadati slovo. Onaj koji zadaje slovo, u sebi izgovara abecedu, brzinom kojom želi, a onaj koji će po redoslijedu iza njega zadavati slovo – izgovara “Stop!” Onaj koji zadaje slovo, tada izgovara slovo na kojemu je zaustavljen.

BODOVANJE

5 bodova – ako dva ili više igrača imaju istu upisanu riječ
10 bodova – ako se samo jedan igrač dosjetio riječi na zadano slovo
15 bodova – ako samo jedan igrač ima popunjenu određenu rubriku

Pravila igre su preuzeta s ovog mjesta i prilagođena.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s