Kad bi Nikola zakasnio

Kad bi Nikola sveti jedne godine zakasnio, u cijelome svijetu djecu bi ražalostio. Uzbunila bi se djeca širom zemaljske kugle, djeca sa sjevera, istoka, juga pa sve do brazilske džungle.

Mali bi eskimi u svojim iglu-kućama sigurno čekali sveca sa svojim mamama. Na kraju bi tužni i “smrznutih” snova ostali bez kaputa od krzna tuljanova.

A dječak N´komošto u Africi živi i vidi slatkiše samo na slici, čekajući Nikolu u misiji, kod misionara, žarko bi molio Boga da ne ostane bez slatkoga dara. Jer, bombon jedan, utažio bi želje njegove, a čokolada ili sladoled ispunili bi mu snove!

Amerikanci, japanci i ostali bogati dječaci, također bi sveca čekali, ali ne bi skrštenih ruku stajali. U čas bi potragu za Nikolom pokrenuli famoznim internetom i proširili je cijelim svijetom! Jer ta djeca nisu navikla da im se želja ne ispuni, pa ne bi dopustili čak ni svetom Nikoli da ih zbuni!

A ja, mali hrvat u mojoj hrvatskoj državi, ja bih čekao i čekao da se svetac pjavi. Sa mnom bi čekala i čizma moja u prozoru…

A kad bismo uzalud dočekali zoru, čizmu bih spremio, razočaran bio i zaključio: “ove godine nisam dobar bio, sigurno sam negdje gadno pogriješio?”

Uh, kako bi to strašno bilo, kako bi nas ražalostilo kad bi sveti Nikola zakasnio, a ništa nam ne bi objasnio!

Tekst: Marijana Andrišek, MAK, prosinac 2003.
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s