Memory igra: Sveci

Reklama

Memory kartice preuzmite ovdje u pdf formatu. Kartice isprintajte na tvrđem papiru A4 formata u dva primjerka, izrežite i igra može započeti. 🙂
Online igru memory možete pronaći ovdje.

PRAVILA IGRE:
Uzbudljiva igra koncentracije za 2 – 10 igrača, za djecu od 5 godina i starije. Koncentracija i dobro pamćenje su ključ uspjeha u ovoj igri, a oboje se stimulira kroz ovu igru.

POČETAK IGRE:

Dobro izmješajte karte i posložite ih na stol tako da su slike okrenute licem prema dolje, a složene su u obliku pravokutnika (preporuka: 10 x 6). Poleđina svake karte mora biti dobro vidljiva, tj. karte se ne smiju doticati. Igru započinje igrač prema dogovoru, a nastavljaju ostali igrači u smjeru kazaljke na satu. Onaj na koga je red okreće dvije karte, pazeći da svatko tko igra može vidjeti karte.

Ako slike preokrenutih karata odgovaraju jedna drugoj, maknite taj par karata, stavite ih na stranu i odmah okrenite druge dvije karte. Dokle god igrač uspijeva okrenuti par karata koje pristaju jedna drugoj, dotle ima pravo okretati karte. Čim okrene dvije karte koje ne čine par, njegovo je pravo okretanja karata završeno. U prvim djelovima igre često se događa da dvije okrenute karte ne čine par.

Svatko nastoji točno zapamtiti gdje leži svaka od slika, ali vrlo brzo se događa da je par preokrenute karte već viđen. Igrač na kojemu je tada red pokušava se prisjetiti gdje je ta karta, kako bi mogao okrenuti odgovarajući par.

Pravila igre preuzeta s ovog mjesta.
Slike svetaca preuzete s ovog mjesta.

 

One thought on “Memory igra: Sveci

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s