Preminuo don Živko Kustić

Svećenik i novinadon Živko Kustić preminuo je u Zagrebu u 84. godini života, javljeno je iz Križevačke eparhije. Grkokatolički svećenik, veliki propovjednik, jedno od najvećih imena hrvatskoga novinarstva, odgojitelj novih naraštaja novinara, dugogodišnji glavni urednik Glasa Koncila i Žive zajednice, pisac brojnih knjiga koje su široj vjerničkoj javnosti na prihvatljiv način tumačile istine kršćanske vjere; bio je pokretač i sudionik mnogih velikih inicijativa Crkve u Hrvata, među kojima su osnivanje Kršćanske sadašnjosti, Vjeronaučne olimpijade, Maloga koncila, Informativne katoličke agencije – Zagreb.
Posebno će ostati zapamćen po svojim komentarima i rubrici Pisma seoskoga župnika don Jure koje je godinama pisao u Glasu Koncila, te pučkim misijama i duhovnim vježbama koje je vodio diljem Crkve u Hrvata i dijaspore.
Rođen je 12. prosinca 1930. u Splitu, za svećenika je zaređen 4. svibnja 1958. u Križevcima, sa suprugom Maricom, preminulom godine 2010., imao je petero djece. Posljednjih godina živio je u Domu za starije osobe u Klaićevoj ulici u Zagrebu. 

Izvor: IKA

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s