Vjeronaučni pictionari

7359677Vjerujem da ste svi čuli za igru “Pictionary“. Igra je vrlo jednostavna. Sastoji se u bacanju kockice, napredovanju figurica po ploči te crtanju i pogađanju pojmova s kartica u ovisnosti o polju na ploči, a u vremenu od jedne minute. Napredovati se po ploči može jedino ako je tim pogodio zadani pojam, u protivnom ostaje se na mjestu. Igra se u parovima – timovima. Određena polja određuju pojmove koje ne pogađa samo jedan tim, već svi igrači. Onaj tim koji prvi pogodi pojam napreduje dalje. I naravno, pobjeđuje onaj tim koji je sa svojom figuricom prvi stigao na cilj. Na karticama su označeni pojmovi po grupama: Osobe i mjesta, teški pojmovi, predmeti, te pojmovi koje pogađaju svi igrači.


Igra je jako zabavna. U vrlo kratkom vremenu trebate dočarati svom timskom igraču pojam isključivo preko crtanja. Za vrijeme dok vi crtate on pokušava pogoditi što vaš crtež predstavlja. Vi naravno pokušavate dočarati isti na sve moguće načine i kroz sve vama poznate asocijacije. Pri tome je zabranjena bilo kakva druga komunikacija osim crteža. 

Vjeronaučni pictionary je prilagođena verzija igre. Umjesto nekih općih pojmova koji se nalaze u kupljenoj igri, u vjeronaučnom pictionaryju nalaze se pojmovi vezani uz crkvu, bibliju, svece, vjeronauk… Prigodna za vjeronaučnu nastavu, katehezu, zabavu, obiteljsko druženje… 

Igru priredio: Martin Radošević

PREUZMI

One thought on “Vjeronaučni pictionari

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s